top of page

תפוחי אדמה במילוי טחון או טחון מהצומח

8 מנות




מה צריך? 

4 תפוחי אדמה גדולים 

500 גרם בשר טחון רזה או טחון מהצומח

בצל גדול קצוץ

2 כפות תערובת עשבי תיבול 

4 כפות רוטב עגבניות ללא סוכר 

מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה , 

כפית שום כתוש , מעל צ’ילי יבש, 

כף ממתיק סוויטנגו


2 כפות טחינה גולמית 

2 כפות פירורי לחם


איך מכינים? 


בסיר גדול מניחים את תפוחי האדמה מכסים במים (לא לקלף) ומבשלים עד שתפוחי האדמה מוכנים 80% (בודקים עם סכין). מסננים מנוזלים ומצננים. 

מכינים מלית: בסיר מאדים בצל עד ששקוף, מוסיפים את הבשר הטחון/ טחון מהצומח ומערבבים. מוסיפים 4 כפות רוטב עגבניות ללא סוכר, תבלינים ומערבבים. מבשלים עד שהבשר חצי מוכן. 

כשתפוחי אדמה התקררו חוצים כל אחד לחצי ובעזרת סכין או כף מוציאים את המלית ליצירת סירה למילוי. מסדרים בתבנית תנור וממלאים כל סירה ב2-3 כפות מהמלית. 

מעל יוצקים בעזרת כף טחינה גולמית ומעט פירורי לחם לציפוי פריך. מרססים בתרסיס זמן. 

אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות. כחצי שעה עד שתפוחי האדמה פריכים. 


כל חצי תפוח אדמה: 1 פחמימה, 0.5 חלבון , 1 שומן 



Comments


bottom of page