top of page

תבשיל חזה עוף בפטריות מוגש בלחם

8 מנות



מה צריך?

800 גרם חזה עוף חתוך לקוביות

1 קוביית שום כתוש דורות

2 קופסאות פטריות שימג’י  (לבן + חום) קצוצות גס

2 קופסאות פטריות שמפיניון קצוצות

3-4 פטריות יער קצוצות

4 קוביות בצל קצוץ מטוגן קפוא דורות

3 קוביות תערובת עשבי תיבול לבישול איטלקי דורות

1 קובייה כוסברה קצוצה דורות

מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט

1 כף קורנפלור

תרסיס שמן

להגשה  לחם עגול גדול  מחיטה מלאה/ שיפון מלא

איך מכינים?

  1. מחממים מחבת גדולה עם תרסיס שמן, מוסיפים את קוביות חזה העוף ו”סוגרים” את הבשר עד ששחום מעט מבחוץ בלבד. מוסיפים את השום הכתוש. מערבבים  עוד דקה. מסירים מהאש ושמים בצד.

  2. באותה מחבת, מאדים את כל הפטריות , מוסיפים את קוביות הבצל הקצוץ ומערבבים. מאדים ביחד  כ- 10 דקות הפטריות יתחילו להגיר נוזלים וזה מעולה הם יהיו הרוטב שלנו. כשהפטריות מוכנות, מחזירים את חזה העוף למחבת. מערבבים. מוסיפים את קוביות תערובת עשבי התיבול, הכוסברה והתבלינים ומבשלים עד שהעוף מוכן.  אם חסרים נוזלים אפשר להוסיף כחצי כוס מים.

  3. כשהעוף מוכן , מדללים את כף הקורנפלור ברבע כוס מים קרים ומוסיפים לסיר. מערבבים ומביאים שוב לרתיחה. מבשלים עוד דקה אחרי הרתיחה. ומגישים.

  4. להגשה: חותכים את חלקו העליון של הלחם, מוציאים את כל ה”רך” מבפנים כך שהלחם בעצם הופך לקערה. ממלאים את הלחם בכל התבשיל, את מה שנשאר מגישים מסביב.

Comments


bottom of page