מה צריך?
3 קישואים גדולים חתוכים לרצועות עבות.
1 ביצה
6-8 כפות פירורי לחם
פפריקה מתוקה
מלח גס
2 שיני שום כתושות
כמון
פלפל שחור
תרסיס שמן
איך מכינים?
בקערה טורפים את הביצה עם חצי כוס מים. טובלים את כל הקישואים בקערה ומערבבים. אפשר את כולם ביחד ולערבב כך שכל הקישואים יהיו מצופים בביצה.
בקערה נוספת גדולה יותר מערבבים את פירורי הלחם עם כל התבלינים. מוציאים את הקישואים מהביצה ומעבירים את כולם ביחד לקערה עם הפירורים, מערבבים טוב כך שכל הקישואים יקבלו ציפוי עדין ודק של פירורים )אפשר גם להכניס את פירורי הלחם לשקית להוסיף להם את הקישואים לקשור את השקית ולנער אותה כך שהקישואים יצופו בפירורים. בכל מקרה חלק גדול מהפירורים יישאר בקערה וזה מעולה אנחנו רוצים רק ציפוי דק( .
מסדרים את הקישואים בתבנית מרופדת בנייר אפיה, מרססים בתרסיס שמן ואופים בתנור בחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 25 עד 30 דקות. באמצע הזמן הופכים את הקישואים ומרססים שוב במידת הצורך.
לפני ההגשה אפשר לטפטף כמה טיפות לימון סחוט מעל )מומלץ, אבל לא חובה(.
מנה: 1 מנת פחמימה
Comments