ל- 40 שבלולים
מה צריך?
500 גרם קמח "תמגמיש" ללא גלוטן (או קמח מעורב אחר ללא גלוטן מתאים לאפיית מאפה שמרים יש מגוון גדול בחנויות המתמחות)50 גרם שמרים טריים (שקית) + 50 גרם משפר אפייה ללא גלוטן (לא חובה)ביצה + חלמון נוסף טרופים קלות300 מ"ל מים8210 מ"ל שמן2 כפות סוכרקורט מלחביצה טרופה להברשה
למילוי – 8 כפות שוקולד נוטלהלסירופ- 50 גרם סוכר מדולל ב- 50 גרם מים
איך מכינים?
שמים את הקמח בקערת המיקסר עם וו לישה, מוסיפים את הסוכר, השמרים ומשפר האפייה. מערבלים קל ומתחילים להוסיף בהדרגה את הביצים, המים והשמן.
לשים את הבצק כ- 5 – 7 דקות . הבצק המתקבל בד"כ יהיה מעט דביק יותר מבצק שמרים רגיל.
מעבירים את הבצק לקערת משומנת בתרסיס שמן/חמאה. מרססים את הבצק. מכסים ומתפיחים לפחות שעה להכפלת נפח.
מחלקים את הבצק ל- 4 עיגולים. מרדדים כל עיגול לעלה מלבני בעובי 1 ס"מ. מורחים את העלה ב- 2 כפות שוקולד ומגלגלים אותו לרולדה. פורסים מכל רולדה 10 עוגיות שבלול ומסדרים על תבנית שמרופדת בנייר אפייה. מתפיחים שוב לפחות 30 דקות .
מחממים תנור ל- 180 מעלות. מברישים את השבלולים בביצה טרופה. ואופים בין כ- 20 דקות עד שהם שחומים ופריכים.
בינתיים בסיר קטן מביאים לרתיחה את הסוכר והמים לקבלת סירופ עדיין להברשה. כשהשבלולים יוצאים מהאפייה מברישים אותם קלות רק בכדי שיקבלו ברק.
Comments