top of page

שבלולי שמרים ללא גלוטן



ל- 40 שבלולים

 

מה צריך?  

500 גרם קמח "תמגמיש" ללא גלוטן (או  קמח מעורב אחר ללא גלוטן מתאים לאפיית מאפה שמרים יש מגוון גדול בחנויות המתמחות)50 גרם  שמרים טריים (שקית)  + 50 גרם  משפר אפייה ללא גלוטן (לא חובה)ביצה + חלמון נוסף טרופים קלות300 מ"ל מים8210 מ"ל שמן2 כפות סוכרקורט מלחביצה טרופה להברשה

 למילוי – 8 כפות שוקולד נוטלהלסירופ- 50 גרם סוכר מדולל ב- 50 גרם מים

 

איך מכינים? 

  1. שמים את הקמח בקערת המיקסר עם וו לישה, מוסיפים את הסוכר, השמרים ומשפר האפייה. מערבלים קל ומתחילים להוסיף בהדרגה את  הביצים, המים והשמן.

  2. לשים את הבצק כ- 5 – 7 דקות . הבצק המתקבל בד"כ יהיה מעט דביק יותר מבצק שמרים רגיל.

  3. מעבירים את הבצק לקערת משומנת בתרסיס שמן/חמאה. מרססים את הבצק. מכסים ומתפיחים לפחות שעה להכפלת נפח.

  4. מחלקים את הבצק ל- 4 עיגולים. מרדדים כל עיגול לעלה מלבני בעובי 1 ס"מ. מורחים את העלה ב- 2 כפות שוקולד ומגלגלים אותו לרולדה. פורסים מכל רולדה 10 עוגיות שבלול ומסדרים על  תבנית שמרופדת בנייר אפייה. מתפיחים שוב לפחות 30 דקות .

  5. מחממים תנור ל- 180 מעלות. מברישים את השבלולים בביצה טרופה. ואופים בין כ- 20 דקות עד שהם שחומים ופריכים.  

  6. בינתיים בסיר קטן מביאים לרתיחה את הסוכר והמים לקבלת סירופ עדיין להברשה. כשהשבלולים יוצאים מהאפייה מברישים אותם קלות רק בכדי שיקבלו ברק.

​​

Comments


bottom of page