12 מנות - תבנית עגלוה קוטר 24 ס"מ או מגש תנור (כמו לפיצה)
מה צריך?
למלית:
1 בצל גדול
400 גרם עלי תרד מופשרים
מלח, פלפל, אגוז מוסקט
1 גבינת טוב טעם 3% שומן 250 גרם
200 גרם גבינה בולגרית או פטה 5% שומן
להעשרה- 100 גרם גבינה צהובה 9% שומן
לבצק:
6 עלי פילו מופשרים
תרסיס חמאה/שמן
ביצה טרופה
שומשום לקישוט (15 גרם)
איך מכינים?
מאדים את הבצל במחבת עם תרסיס שמן עד שהוא שקוף, מוסיפים את התרד המופשר ומאדים 5 דקות נוספות, מתבלים במלח, פלפל שחור ומעט אגוז מוסקט. מצננים ומסננים טוב מהנוזלים.
מערבבים בקערה את התרד הסחוט עם הגבינות לתערובת אחידה.
פורסים עלה פילו על משטח עבודה. מרססים בתרסיס שמן. מסדרים בקצה הדף 2-3 כפות מהמלית. ומגלגלים את הדף לרולדה. מגלגלים את הרולדה לשבלול.
חוזרים על הפעולה עם כל העלים וממשיכים לסדר את השבלול כל פעם מגדילים אותו עד שהתבנית מלאה. מרססים את התבנית שוב בתרסיס שמן. מורחים בביצה טרופה ומפזרים שומשום למעלה.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות 20 - 30 דקות, עד שהמאפה שחום ופריך.
כל יחידה : 1 מנת פחמימה, 0.25 מנת חלבון
לגיוון
מלית פטריות:
1 בצל גדול קצוץ
2 סלסלות פטריות מסוגים שונים קצוצות.
מלח, פלפל, אגוז מוסקט
1 גבינת טוב טעם 3% שומן
200 גרם גבינה בולגרית או פטה 5% שומן
להעשרה- 100 גרם גבינה צהובה 9% שומן
הכנה: מאדים את הבצל בתרסיס שמן, מוסיפים את הפטריות הקצוצות ומאדים
עד שמוכן, מצננים ומסננים מנוזלים. מערבבים עם הגבינות.
מלית פלפלים וחציל מעושן
2 פלפלי קלוי קצוצים
1 חציל בינוני
1 בצל גדול
מלח, פלפל, אגוז מוסקט
1 גבינת טוב טעם 3% שומן
200 גרם גבינה בולגרית או פטה 5% שומן
להעשרה- 100 גרם גבינה צהובה 9% שומן
הכנה: בתנור שחומם ל-200 מעלות קולים את הפלפלים והחציל בשלמותו.
כשהירקות רכים מוציאים וקוצצים את הפלפל ומהחציל מוציאים את החלק
הפנימי. מצננים ומסננים מנוזלים. מערבבים עם הגבינות.
)אפשר להכין גם את הירקות על האש(
מלית טבעונית מוסיפים לירקות במקום הגבינות:
2 גביעי תחליף גבינה על בסיס סויה או 1 גביע תחליף גבינה למריחה + 150
גרם תחליף גבינה בולגרית טבעוני.
Comentários