5 כוסות מוכנות
מה צריך ?
2 בצלים גדולים קצוצים דק
4 גזרים גדולים מגורדים גס בפומפייה
2 סלסילות פטריות שמפיניון קצוצות דק
חצי כוס אורז לפני בישול
2-3 כוסות מים
מלח, פלפל,
כפית שום כתוש
כף אבקת מרק בצל,
2 כפות רוטב סויה
תרסיס שמן
איך מכינים?
מאדים את הבצל בתרסיס שמן עד שהופך שקוף ( אפשר תוך כדי אידוי להוסיף כל פעם מעט מים כדי להקל ולקצר את התהליך). מוסיפים את השום הכתוש, והגזר ומאדים עוד 3 דקות, מוסיפים את הפטריות וממשיכים לאדות עד שהירקות חצי מתרככים. אם צריך מוסיפים מידי פעם 2-3 כפות מים להקל על התהליך.
כשהירקות חצי מוכנים מוסיפים חצי כוס אורז יבש ומתבלים. מבשלים כמו ריזוטו תוך כדי ערבוב על אש קטנה כשבכול פעם מוסיפים חצי כוס מים. מערבבים, מבשלים עד שכל הנוזלים נספגים ואז מוסיפים שוב חצי כוס מים וכך הלאה עד שהאורז מוכן ( כחצי שעה עד 45 דקות של בישול איטי והוספת מים בכל פעם על אש קטנה).
גיוון- הקפיצו 200 גרם קוביות חזה עוף במחבת והוסיפו אותן לתבשיל האורז והירקות. תקבלו ארוחה מלאה במחבת.
Comments