top of page

רוטב בשמל לבן לפיצה / פסטה ועוד...




4 מנות


מה צריך?

2 כפות קמח

30 גרם חמאה (שמן זית לטבעוני )

2 כוסות חלב דל שומן בטמפרטורת החדר (משקה שקדים/שיבולת שועל לטבעוני)

מלח גס

שן שום כתושה

פלפל שחור

אגוז מוסקט

כפית אבקת מרק פטריות- לא חובה



איך מכינים?

בסיר קטן ממיסים את החמאה, כשהיא מומסת מוסיפים את השום הכתוש וצורבים מעט, מוסיפים את הקמח ומערבבים מיד בעזרת כף עץ ליצירת רכיבה (הקמח מתערבב בחמאה ויוצר מעין משחה) בשלב הזה להוסיף את החלב או תחליף החלב ובעזרת מטרפה לערבב לאיחוד התערובת ופיזור הקמח (אם יש לכם גושים של קמח לא להתרגש להמשיך לטרוף הם "יפתחו" לרוטב),

מביאים לרתיחה, מתבלים ומבשלים על אש נמוכה עד שמסמיך. מתקנים תיבול לפי הצורך.


כל מנה מהרוטב: 0.5 שומן, מנת חלב יומי


להכנת פיצה- מפזרים את הרוטב על בסיס פיצה לבחירתכם ומוסיפים תוספות.


Comments


bottom of page