top of page

קציצות בבצלים ורכז רימונים

20 קציצות

4 קציצות: 1 חלבון, 1 שומן



מה צריך?

500 גרם חזה עוף טחון / בקר טחון/ טחון מהצומח

בצל  גדול מגורד

ביצה

2 כפות אבקת שקדים

מלח, פלפל שחור

כוס תערובת עשבי תיבול קצוצה.


לרוטב:

4 בצלים גדולים קצוצים

2 כפות טריאקי

1 כף סילאן

1 כף רכז רימונים

1 כף כורכום

1 כף אבקת מרק בצל (לא חובה)

שן שום כתושה

מלח

פלפל שחור


איך מכינים?

בקערה גדולה מערבבים את כל חומרי הקציצות למסה אחידה. מקררים ביחד כחצי שעה.

בינתיים מכינים רוטב: בסיר גדול מאדים את הבצל עד שזהוב (מידי פעם מוסיפים תוך כדי אידוי עוד מים  כדי שיתרכך ולא יישרף מבלי להוסיף שמן) כשהבצל מוכן מתבלים אותו בטריאקי, סילאן, רכז רימונים, כורכום, מלח פלפל שחור ושום. מוסיפים 2-3 כוסות מים ומביאים לרתיחה. בידיים רטובות יוצרים קציצות ומכניסים לרוטב לבישול. מבשלים ביחד כ- 30-40 דקות שהקציצות יתבשלו והרוטב מסמיך. מידי פעם אפשר להרטיב את הקציצות בנוזלי הרוטב.

מקשטים בפטרוזליה קצוצה לפני ההגשה.

Comentarios


bottom of page