15 מנות
מנת ציר מרק: ללא חישוב.
תוספת בשר: 100 גרם, 1 מנת חלבון
מה צריך?
1 ק"ג בשר בקר – מסוג שפונדרה או צוואר
2 עצמות רגל למרק
3 גזרים
3 קישואים
1 בצל לבן גדול
1 תפוח אדמה
שורש פטרוזיליה
צרור עשבי תיבול-
פטרוזיליה, שמיר, כוסברה קשורים ביחד
מלח, פלפל שחור, 2 עלי דפנה
סיר גדול למרק- 12 ליטר
איך מכינים?
מחממים סיר גדול מאוד למרק, מרססים בתרסיס שמן וסוגרים את הבשר, מוסיפים את העצמות ואת הירקות ומאדים ביחד כ-2 דקות. אין צורך לחתוך את הירקות אנחנו מעוניינים בציר. מוסיפים מים למילוי הסיר ומביאים לרתיחה. מתבלים מלח פלפל ועלי דפנה ומבשלים על אש קטנה
כ-2-3 שעות עד שהבשר רך. מידי פעם מוסיפים מים לפי הצורך.
להגשה: מסננים את ציר המרק מכל הירקות ומגישים מרק צח או לחליפין להגיש עם ירקות לבחירה.
Comentarios