top of page

פלפל קלוי בתחמיץ

מה צריך? 




מגוון פלפלים בצבעים שונים

חומץ טבעי 

מלח

פלפל שחור גרוס

4-5 שיני שום כתושות 





איך מכינים? 

מחממים תנור למצב גריל בחום גבוה 220 מעלות.

מסדרים את הפלפלים על תבנית מרופדת בנייר אפייה וקולים בתנור גריל, עד שהם רכים ומעט חרוכים. מידי פעם מסובבים אותם ש"יישרפו" מכל הצדדים (אין צורך לתבל, אין צורך לחתוך- כלום – פשוט לסדר בתבנית ולהכניס לתנור).

כשהפלפלים מוכנים מעבירים אותם לתוך שקית וסוגרים אותה.  מניחים בקערה את השקית הסגורה ומצננים.  כשהפלפלים קרים מקלפים ומנקים אותם בזהירות (מומלץ לעשות זאת מתחת לזרם מים זורמים ותוך כדי קילוף גם לנקות את כל הגרעינים).

חותכים את הפלפלים הקלופים לרצועות גסות. מניחים בכלי אטום עמוק ומכסים בחומץ טבעי (אל תפחדו לכסות את כל הפלפלים). מתבלים במלח, פלפל ושום לפי הטעם.

סוגרים את הכלי ומצננים לפחות חצי שעה


סלט חופשי 

Comments


bottom of page