12 יחידות – תבנית שקעים
מה צריך?
לבסיס- 3 דפי פילו
למלית:
150 גרם אבקת שקדים )שקדים טחונים(
50 גרם חמאה מומסת
100 גרם אבקת סוכר
50 גרם קורנפלור
2 ביצים
20 מ"ל ליקר אמרטו )לא חובה(
לקישוט -קונפיטורה פירות יער |
פירות יער קפואים | דובדבני אמרנה מסוננים.
תרסיס שמן בטעם חמאה.
תבנית שקעים
איך מכינים?
מניחים על משטח עבודה דף פילו ומרססים אותו. חותכים את הדפים לארבעה רבעים. כל רבע מקפלים שוב לריבוע ומניחים בתוך שקע של תבנית שקעים כך שנוצרת מעין כוסית בתוך השקע. מרססים שוב.
מכינים מלית- במעבד מזון מעבדים את כל חומרי המלית למחית אחידה. מסדרים כף מהמלית בכל כוסית עלי פילו.
מקשטים מעל המלית כל מאפה במעט מהפירות אופים בתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות כ- 20-25 דקות. המאפה יוצא שחום ופריך.
היזהרו לא לשרוף- אפשר לאפות בחום נמוך יותר ולהאריך את זמן הבישול
מנה: טוויסט מפנק יומי
コメント