6 מנות - כל מנה פילה דג
מה צריך?
6 יחידות פילה דג לבן נקי מעור ועצמות (לברק, דניס, מושט)
בצל גדול חתוך לרצועות
3 קישואים חתוכים לרצועות
חצי שקית ברוקולי מופשרת וקצוצה גס
מלח גס, פלפל שחור, שום כתוש
6 כפות ממרח פסטו
פלחי לימון
לעטיפה- 6 דפי נייר אפייה
איךמכינים?
במחבת גדולה מאדים בצל עם תרסיס שמן, מוסיפים קישוא וברוקולי ומקפיצים קלות -חצי בישול. מתבלים במלח, פלפל, שום כתוש. מצננים.
מסדרים נייר אפייה על משטח עבודה ושמים עליו 2-3 כפות מהירקות, מניחים מעל הירקות את הדג. מורחים על הדג כף רוטב פסטו ומסדרים מעל פלחי לימון. סוגרים את נייר האפייה כמו אריזה של מתנה כך שהדג בפנים. את הקצוות אפשר לקפל או לקשור בחוט שמתאים לאפייה. מסדרים את הדגים בתבנית תנור ואופים בחום של 180 מעלות כ- 20 דקות. לא לאפות יותר מידי. מגישים לשולחן עם נייר האפייה . מנה לכל סועד. הסעד פותח את המעטפת בשולחן.
כל מנה: 1 מנות חלבון, 1 מנות שומן.
לגיוון- הוסיפו ירקות לבחירתכם.
Comments