רגיל או טבעוני
8 מנות
כל מנה: 1.5 חלבון, 0.5 פחמימה
מה צריך?
לשכבת בשר:
600 גרם בשר טחון ללא שומן / טחון מהצומח לגרס טבעונית
2 בצלים קצוצים
2 גזרים מגורדים
3 שיני שום כתושות
פריקה מתוקה
כמון, פלפל שחור טחון, מלח
כף ממתיק מלאכותי
100 גרם רוטב עגבניות ללא סוכר
לשכבת פירה כרובית - תפוחי-אדמה:
חצי כרובית מבושלת במים
4 תפוחי אדמה בינוננים תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
ביצה/ לגרסה טבעונית 2 כפות קמח עדשים/ חומוס
מלח, מעט פלפל שחור טחון
כף שמן זית
איך מכינים?
לבשר: בסיר גדול מאדים את הבצל עם תרסיס שמן, מוסיפים את הגזר ומאדים לריכוך, מוסיפים את השום, מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים לסגירת הבשר, מוסיפים רוטב עגבניות, את התבלינים ומערבבים, כשהבשר מוכן מוסיפים חצי כוס מים. מבשלים לרתיחה, מנימים את האש וממשיכים לבשל כ 15 דקות עד שהבשר מוכן.
לשכבת פירה כרובית תפוחי-אדמה: קולפים את תפוחי האדמה ומבשלים אותם במים עד שמתרככים. חותכים את הכרובית לפרחים ומבשלים גם אותה. מסננים היטב אם הכרובית ותפוחי האדמה מנוזלים. בעזרת מוערך פירה או מעבד מזון מועכים את הכרובית ותפוחי האדמה לפירה. מוסיפים את הביצה/או הקמח בגרסה הטבעונית ומערבבים, מוסיפים כף שמן זית ומתבלים במלח ופלפל שחור.
מחממים תנור ל- 200 מעלות. בתבנית חסינת חום מסדרים בתחתית את כל הבשר. ומעל בשכבה אחידה את כל הפירה. בעזרת מזלג יוצרים פסים לקבלת הדוגמא. אופים ב- 200 מעלות כחצי שעה עד שהפירה "חרוך מעט למעלה"
כל מנה: 1.5 חלבון, 0.5 פחמימה
Commentaires