top of page

פאי פילו ותפוחים

6 מנות 

כל מנה: 1 פחמימה, 0.5 פרי, 1 שומן 


תבנית פאי קוטר 22 



מה צריך? 

3 עלי פילו גדולים 

30 גרם חמאה או שמן לגרסה פרווה 

3 תפוחי עץ מסוג גרנד סמיט קלופים וחתוכים לקוביות 

1 כף קינמון 

2 כפות ממתיק מלאכותי /  סוויטנגו 

2 כפות חמאת בוטנים טבעית ללא סוכר 

3 כפות שקדים פרוסים לקישוט 


איך מכינים?

בסיר קטן  מחממים חמאה ומוסיפים את תפוחי העץ. מאדים את תפוחי העץ עם הקינמון והממתיק המלאכותי עד לריכוך של התפוחים. מצננים ומוסיפים את חמאת הבוטנים. 

מקפלים כל עלה פילו לחצי, מרססים בתרסיס שמן ומסדרים אותם על תבנית פאי כבסיס לפאי, משאירים חלק מהעלה מחוץ למסגרת התבנית בכדי לקפל לסגירה. 

מעבירים את המלית לבסיס הפאי וממלאים אותו. מקפלים את יתרת דף הפילו שהשארנו בדפנות פנימה לכיסוי חלקי של הפאי. 

מרססים שוב בתרסיס שמן ומפזרים לקישוט מעל שקדים פרוסים.

אופים בחום של 180 מעלות כ- 20-30 דקות עד שהבצק שחום ופריך. 



הצעת הגשה: מקשטים בכף אבקת סוכר ומגישים פרוסה עם כדור גלידת יוגורט או וניל לייט. גלידה יש לחשב מנות בנפרד.  

Comments


bottom of page