5 פיתות קלות קמח כוסמין או 5 טורטיות מחיטה מלאה
500 גרם בשר טחון
בצל גדול קצוץ דק
חצי כוס עשבי תיבול
פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
מלח, פלפל שחור, כפית בהרט או ראס אל חנות
מעט צ'ילי יבש גרוס
תרסיס שמן
איך מכינים?
להכנת פיתה:
מערבבים היטב (ממש לשים כ- 5 דקות) את הבשר עם הבצל, הפלפל, עשבי התיבול והתבלינים לקבלת תערובת אחידה. חוצים את הפיתות לשתיים וכל חצי מרססים בתרסיס שמן, ומפזרים עליו כף גדושה מהמלית, מהדקים את הבשר לפיתה בשכבה דקה . מניחים על נייר אפייה כשהבשר כלפי מעלה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות . אופים כ- 10 דקות עד שהבשר מוכן והפיתה קריספית
מגישים עם סלט וטחינה .
כל פיתה: 0.5 מנת פחמימה, 0.5 מנת חלבון
להכנת שיפוד טורטייה:
מרססים טורטייה בתרסיס שמן, מניחים עליה כ- 100 גרם בשר טחון, מגלגלים לרול, חותכים ליחידות ומשפדים על שיפוד עץ מרססים בתרסיס שמן וצולים על מחבת פסים ( או בגריל) עד שמוכן.
כל טורטיה: 1 מנת פחמימה , 1 מנת חלבון
Commenti