top of page

עראייס פיתה / טורטיה



5 פיתות קלות קמח כוסמין או 5 טורטיות מחיטה מלאה

500  גרם בשר טחון

בצל גדול קצוץ דק

חצי כוס עשבי תיבול

פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות

מלח, פלפל שחור, כפית בהרט או ראס אל חנות

מעט צ'ילי יבש גרוס

תרסיס שמן


איך מכינים?

להכנת פיתה:

מערבבים היטב (ממש לשים כ- 5 דקות) את הבשר עם הבצל, הפלפל, עשבי התיבול והתבלינים לקבלת תערובת אחידה. חוצים את הפיתות לשתיים וכל חצי מרססים בתרסיס שמן, ומפזרים עליו כף גדושה מהמלית, מהדקים את הבשר לפיתה בשכבה דקה . מניחים על נייר אפייה כשהבשר כלפי מעלה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות . אופים כ- 10 דקות עד שהבשר מוכן והפיתה קריספית

מגישים עם סלט וטחינה .

כל פיתה: 0.5 מנת פחמימה, 0.5 מנת חלבון


להכנת שיפוד טורטייה:

מרססים טורטייה בתרסיס שמן, מניחים עליה כ- 100 גרם בשר טחון, מגלגלים לרול, חותכים ליחידות ומשפדים על שיפוד עץ מרססים בתרסיס שמן וצולים על מחבת פסים ( או בגריל) עד שמוכן.

כל טורטיה: 1 מנת פחמימה , 1 מנת חלבון





Commenti


bottom of page