4 מנות
כל כרע עוף (ירך +שוק)= מנת חלבון
תערובת כוס אורז מוכנה + בצל= מנת פחמימה
מה צריך?
תרסיס שמן
4 כרעיים חתוכות (לירך ושוק)
7 בצלים פרוסים דק (מומלץ לבן + סגול)
1 כוס אורז לפני בישול
2 כפות סילאן
1/4 כוס סויה
5 שיני שום קצוצות
מלח, פלפל שחור
200 גרם ערמונים (לא חובה)
איך מכינים?
מחממים סיר גדול שמתאים גם לאפייה בתנור, מרססים בתרסיס שמן ומכניסים את העופות לצריבה. סוגרים את העוף מכל הצדדים ומוציאים.
לאותו הסיר מכניסים את כל הבצלים החתוכים ומאדים עד לריכוך הבצל. כשהבצל מאודה וזהוב מוסיפים לסיר את הערמונים ומתבלים בסילאן, רוטב סויה, מלח ופלפל, מוסיפים את האורז ומבשלים ביחד כ-3 דקות, מוסיפים כוס וחצי מים ומביאים לרתיחה.
מחזירים את העוף לסיר ומסדרים אותו בין האורז והבצל. מניחים על העוף נייר אפייה ומכסים את הסיר במכסה. מעבירים לתנור שחומם מראש לאפייה
ב-180 מעלות כשעה ועד העוף רך ומוכן. אפשר גם לבשל על חום נמוך לזמן ארוך יותר.
Comments