12 מנות
מה צריך?
3 גביעי גבינה לבנה 3% (אפשר גם 5 אם אין)
1 כפית תמצית וניל איכותית
4 כפות קורנפלור
1 יוגורט 0% שומן טבעי 200 גרם
5 ביצים מופרדות
ממתיק ששווה לחצי כוס סוכר (או 100 גרם סוכר)
איך מכינים?
בקערה טורפים לתערובת אחידה, גבינות, יוגורט, וניל, חלמונים וממתיק/סוכר. מוסיפים את הקורנפלור בתנועות קיפול לקבלת תערובת אחידה.
בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים לקצף יציב- (בלי כלום או עם 2 כפות סוכר למי שמשתמש בסוכר).
מאחדים בין שתי התערובות בתנועת קיפול.
מעבירים לתבנית ואופים בתנור שחומם ל- 180 מעלות כ- 10 דקות ואז מורידים את החום ל- 150-160 מעלות ואופים עוד 45-50 דקות בחום נמוך. העוגה תעלה באפייה ואז תרד בהתקררות. מוכן כשקיסם יוצא יבש. סוגרים את התנור, פותחים מעט את הדלת ומצננים בתנור. העוגה ממש מעולה לאחר לילה במקרר.
מנה עם ממתיק: 0.5 מנת חלבון
Commentaires