80 עוגיות 2 יחידות = פינוק יומי
בצק:
200 גרם קמח שיפון מלא
150 גרם קמח כוסמין מלא
10 גרם (שקית) אבקת אפיה
50 גרם סוכר
200 גרם חמאה
3 חלמונים
250 גרם גבינה לבנה 3% שומן
למלית:
3 חלבונים
50 גרם סוכר
2 חבילות אינסטנט פודינג וניל (160 גרם)
כפית משחת וניל
להכנת הבצק: במיקסר מעבדים קמח, אבקת אפיה, סוכר וחמאה לבצק פירורי. מוסיפים חלמונים וגבינה ומעבדים לבצק אחיד.מצננים לפחות 3 שעות. עדיף לילה.
למלית מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקבלת קצף יציב. מקפלים פנימה את הפודינג עם תמצית הוניל לתערובת אחידה.
מחלקים את הבצק ל- 4 חלקים. מרדדים כל חלק לעלה דק (אפשר בין שני ניירות אפייה) מורחים על כל עלה רבע מהמלית ומגלגלים לגליל צר וארוך. עוטפים בניילון נצמדומקפיאים את הגלילים. לפני הכנה מחממים תנור ל-180 מעלות. מוציאים את הגלילים מהמקפיא ופורסים לפרוסות בעובי 0.5 ס”מ. מסדרים אותן על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-10 דקות עד שהקרם והעוגיות זהובות קלות.
Comments