כ- 75 עוגיות.
מה צריך?
1 כוס קמח (למתכון ללא גלוטן השתמשו בכוס קמח "כרגיל" ללא גלוטן)
1/2 כוס סוכר
כפית קינמון
1 שקית אבקת אפייה (למתכון ללא גלוטן- אבקת אפייה ללא גלוטן)
גרידת לימון
גרידת תפוז
3 ביצים + 2 חלבונים
400 גרם תערובת פירות מיובשים קצוצים תבנית מרובעת אורך 20 איך מכינים?
מחממים תנור ל- 180 מעלות.
בקערה מערבבים את כל החומרים היבשים. מוסיפים את הביצים ומערבבים למסה אחידה. מוסיפים את הפירות היבשים ומאחדים.
מעבירים את התערובת לתבנית מרובעת מרופדת בנייר אפיה. משטחים אותה באופן אחיד ומכסי בנייר אפייה נוסף. אופים כ- 20-25 דקות עד שמתייצב ומזהיב. מצננים. בשלב זה יש לכם כבר עוגת פריות יבשים נהדרת.
כדי לקבל עוגיות חותכים את ה"עוגה" שהתקבלה ל- 3 רצועות שווה. וכל רצועה חותכים ל- 25 עוגיות בעובי של כחצי ס"מ. ומסדרים אותן על תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה. מורידים את חום התנור ל- 150 מעלות ומייבשים בתנור עוד – 15 דקות עד שהעוגיות שחומות ופריכות. שימו לב לא לייבש יותר מידי- העוגיות עוד מתקשות אחרי ההתקררות.
2 עוגיות = פינוק יומי
Comentarios