מה צריך?
1 סלק גדול ממגורד על פומפייה
1 כף שמן זית
מיץ מ- 1/4 לימון
2 כפות חומץ בלסמי
מלח גס
פלפל שחור
רבע כפית סוכר
1 כוס פולי אדממה קלופים חלוטים
200 גרם גבינה בולגרית 5% מגורדת
6 אגוזי מלך קצוצים (לא חובה)
להגשה- תערובת עלים ירוקים (חסה, עלי בייבי, עלה תרד וכו')
2 כפות חומץ בלסמי נוספות במידת הצורך
איך מכינים?
בקערית קטנה מערבבים את הסלק עם השמן, הלימון, הבלסמי והתבלינים.
מסדרים את החסות בקערה גדולה, מעליהן מסדרים את הסלק המתובל, מעליו את האדדמה (או האפונה) מעל בולגרית ואגוזי מלך. מזלפים מעל הכל עוד 2 כפות חומץ בלסמי. ומגישים.
שימו לב. הסלט יפה יותר כשהוא לא מעורבב. אפשר להכין ולערבב בהגשה. את הסלק המתובל אפשר להכין גם יום מראש ולשמור בקירור היא יהיה טעים יותר.
כל הסלט: 4 מנות שומן, 2 מנות פחמימה, 1 מת חלבון
Comments