6 מנות
כל מנה: חצי מנת פרי + 1 שומן
מה צריך?
חסה שלמה שטופה וחתוכה לרצועות
1 כרישה קצוצה
200 גרם קוביות דלעת קטנות
1 גזר מגורד על פומפייה גסה
1 סלק מגורד על פומפייה גסה (טרי)
1/2 כוס גרעיני רימון
4 תמרים לחים חתוכים לרצועות
1 תפוח עץ מגורד מושרה במעט לימון
לרוטב:
2 כפות שמן זית
2 כפות חומץ בן יין
1 כף ממתיק
מלח
פלפל שחור
מיץ מחצי לימון
1 שן שום כתושה
2 כפות מים
איך מכינים?
מניחים את הדלעת בסיר קטן, מכסים במים ומביאים לרתיחה, מתבלים במעט מלח ומבשלים עד לחצי ריכוך של הדלעת. מוציאים ומצננים.
במקביל מאדים קלות את הכרישה במחבת. מצננים.
בקערה גדולה מסדרים את החסה, מוסיפים את הדלעת והכרישה ומעליהם מסדרים את יתר הירקות והפירות.
בצנצנת קטנה מערבבים את כל חומרי הרוטב ע"י שקשוק.
יוצקים על הסלט ממש לפני הגשה.
Commentaires