4 מנות
מה צריך ? 2 חצילים גדולים
200 גרם גבינה בולגרית 5% שומן
70 גרם גבינה צהובה 9% שומן
200 גרם גבינה בטעם שמנת 5% שומן
2 ביצים
עירית קצוצה
עגבניות מיובשות קצוצות
מעט תערובת גרעינים/ שומשום לקישוט
איך מכינים?
מחממים תנור ל- 180 מעלות. חוצים את החצילים ל- 2, מניחים אותו על נייר אפייה ומכניסים לתנור עד שהחציל חצי מוכן- כ- 20 דקות. מוציאים ובזהירות מוציאים את ליבת החציל לקערה כך שנשארים עם קליפות ריקות (נזהרים לא לפגוע בקליפה שתישאר שלמה.
בקערה מערבבים את ליבות החציל עם כל חומרי המלית. בעזרת כף ממלאים את קליפות החציל בחזרה לקבלת צורת סירה.
מחזירים לתנור בחום של 180 מעלות כ- 20 דקות נוספות עד שהמלית מוקרמת. לגרסה טבעונית מחליפים את הגבינות ב- 200 גרם טופו ו- 200 גרם ממרח על בסיס סויה (תחליף גבינה) + כף טחינה גולמית (במקרה זה כל חצי חציל חצי מנת חלבון + מנת שומן)
כל חצי חציל = מנת חלבון
コメント