4 מנות
מה צריך? כרובית שלמה למשרה: כף פפריקה מתוקה כף כמון מלח גס פלפל שחור שום כתוש כפית כוכרוכם מעט מים תרסיס שמן
להגשה לכל מנה: טחינה מוכנה 4 כפות
לתיבול: 2 כפיות רוטב צי'מיצורי מוכן
10-15 זיתים - לא חובה
עלי בזיליקום קצוצים
מלח גס
סומק
איך מכינים?
פורסים כרובית שלמה ל- 4 פרוסות עבות. לצלוחית קטנה עם כרבע כוס מים מוסיפים את כל התבלינים מערבבים ליצירת משרה לכרובית. מניחים את הכרובית על תבנית מרופדת בנייר אפייה ובעזרת מברשת מברישים את הכרובים בתערובת התבלינים. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 30 דקות, כשבאמצע מוציאים הופכים את הכרובי ומברישים את הצד השני. אם נשארים בצלוחית תבלינים אפשר מידי פעם להוציא ולהבריש שוב למקסימום טעמים. מוציאים כשהכרובית רכה לטמעכם. מצננים.
מסדרים להגשה: על צלחת הגשה מורחים את הטחינה המוכנה כבסיס, מניחים במרכז את הכרובית, ומעל/ בצדדים מסדרים רוטב צ'ימיצורי, תבלינים ועלי בזיליקום.
הכרובית - חופשי. טחינה כל כף = 1 מנת שומן
פסח
Comentarios