top of page

מרק עדשים מזין



6 מנות 

כל מנה:  1.5 מנות פחמימה 


מה צריך? 

כוס עדשים כתומות/ירוקות לפני בישול 

2 גזרים, קצוצים

1 בצל, קצוץ

2 שיני שום, כתושות

2 ליטר מים

כפית כמון

כפית כורכום

חצי כפית פלפל שחור

קורט הל

מלח לפי הטעם

עלי כוסברה/ פטרוזיליה לקישוט



איך מכינים? 

שוטפים את העדשים ומשרים בכלי עם מים כ- 15 דקות.

בסיר בינוני מאדים גזר, בצל, ושום.  כשהם מוכנים, מסננים את העדשים ומוסיפים אותן לסיר. ממלאים את הסיר עד כדי כיסוי במים. מביאים לרתיחה ומתבלים. מבשלים על אש נמוכה כ-40 דקות עד  60 דקות או  עד שהעדשים רכות.

טועמים ומתקנים תיבול.

מגישים חם, מעוטר בעלי כוסברה או פטרוזיליה 

Comments


bottom of page