6 מנות
כל מנה: 1.5 מנות פחמימה
מה צריך?
כוס עדשים כתומות/ירוקות לפני בישול
2 גזרים, קצוצים
1 בצל, קצוץ
2 שיני שום, כתושות
2 ליטר מים
כפית כמון
כפית כורכום
חצי כפית פלפל שחור
קורט הל
מלח לפי הטעם
עלי כוסברה/ פטרוזיליה לקישוט
איך מכינים?
שוטפים את העדשים ומשרים בכלי עם מים כ- 15 דקות.
בסיר בינוני מאדים גזר, בצל, ושום. כשהם מוכנים, מסננים את העדשים ומוסיפים אותן לסיר. ממלאים את הסיר עד כדי כיסוי במים. מביאים לרתיחה ומתבלים. מבשלים על אש נמוכה כ-40 דקות עד 60 דקות או עד שהעדשים רכות.
טועמים ומתקנים תיבול.
מגישים חם, מעוטר בעלי כוסברה או פטרוזיליה
Comments