8 מנות
מה צריך?
1 בצל גדול קצוץ
3 גזרים חתוכים לקוביות או מגורדים
3 גבעולי סלרי קצוצים
3 קישואים מגורדים
200 גרם עדשים יבשות ירוקות
כוס עלי סלרי ופטרוזיליה קצוצים
מלח
פלפל שחור
כמון
שום כתוש
תרסיס שמן
מיץ מלימון סחוט - לא חובה
איך מכינים?
משרים את העדשים במים חמים כחצי שעה.
בינתיים- מאדים בצל עם תרסיס שמן עד ששקוף, מוסיפים את הגזר, הסלרי והקישואים ומאדים ביחד. מוסיפים את העדשים ומערבבים. מוסיפים תבלינים וממלאים את הסיר במים עד לגובה הסיר כ- 8 כוסות מים. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כ- 45 דקות עד שהעדשים רכות. מתקנים תיבול במידת הצורך. מוסיפים את עשבי התיבול ומבשלים עוד כ- 5 דקות לפני הגשה
לפני הגשה מוסיפים לימון סחוט
כל מנה- 1 מנת פחמימה
Comments