top of page

מרק סלק ודלעת






מה צריך?

1 בצל גדול חתוך

4 גבעולי סלרי קצוצים

400 גרם דלעת חתוכה לקוביות

3 סלקים חתוכים לקוביות

4 עגבניות מרוסקות או בקבוק מחית עגבניות מוטי

צרור עלי פטרוזיליה

מלח

פלפל

כמון

פפריקה מתוקה

כף סילאן

מעט בהרט

מיץ מחצי לימון


איך מכינים?

בסיר גדול למרק מאדים בצל עד ששקוף מוסיפים סלרי ומאדים ביחד, מוסיפים דלעת, סלק ועגבניות ומבשלים ביחד 5-10 דקות. מוסיפים מים עד מילוי הסיר. מביאים לרתיחה ומתבלים. מנמיכים את האש ומבשלים כ-45 דקות או יותר לפי הצורך עד שהירקות מתרככים. מתקנים תיבול לפי הטעם ומוסיפים את הפטרוזיליה ולימון. מביאים שוב לרתיחה.


לגיוןן- אפשר להכין קציצות / כדורי בקר קטנים ולבשל במרק לתוספת חלבון .


המרק עצמו חינמי. קציצות לחשב כמובן בנפרד.


Comments


bottom of page