top of page

מרק כרובית וארטישוק ירושלמי

8 מנות 



מה צריך? 

בצל גדול

1 קישוא גדול קלוף

חצי כרובית

3-4 יחידות ארטישוק ירושלמי

1 שן שום כתושה

מלח

פלפל

3 כפות שמנת 10% לבישול או שמנת סויה 5%

במידת הצורך 1-2 כפות קמח להסמכה 

(לא חובה תלוי בסמיכות בסוף הבישול)


לקישוט: פרחי כרובית, מעט טיפות שמן זית, קצח או קרקר כוסמין 



איך מכינים?

שוטפים את כל הירקות ומניחים בסיר המרק. מכסים במים עד גובה הסיר ומבשלים על אש בינונית כ - 30 דקות או עד שכל הירקות רכים.

בעזרת בלנדר מוט טוחנים את כל הירקות בסיר. מתבלים בשום כתוש , מלח ופלפל ומבשלים עוד 3 דקות. מוסיפים את השמנת/ שמנת סויה ומביאים לרתיחה. בודקים טעמים ואת סמיכות המרק. אם המרק דליל מידי - מוסיפים כף- שתיים של קמח מדולל בקצת מים. מבשלים עוד 10-15 דקות לרתיחה חוזרת והסמכה.



כל מנה - 0.5 מנות פחמימה 

Comments


bottom of page