8 מנות
מה צריך?
בצל גדול
1 קישוא גדול קלוף
חצי כרובית
3-4 יחידות ארטישוק ירושלמי
1 שן שום כתושה
מלח
פלפל
3 כפות שמנת 10% לבישול או שמנת סויה 5%
במידת הצורך 1-2 כפות קמח להסמכה
(לא חובה תלוי בסמיכות בסוף הבישול)
לקישוט: פרחי כרובית, מעט טיפות שמן זית, קצח או קרקר כוסמין
איך מכינים?
שוטפים את כל הירקות ומניחים בסיר המרק. מכסים במים עד גובה הסיר ומבשלים על אש בינונית כ - 30 דקות או עד שכל הירקות רכים.
בעזרת בלנדר מוט טוחנים את כל הירקות בסיר. מתבלים בשום כתוש , מלח ופלפל ומבשלים עוד 3 דקות. מוסיפים את השמנת/ שמנת סויה ומביאים לרתיחה. בודקים טעמים ואת סמיכות המרק. אם המרק דליל מידי - מוסיפים כף- שתיים של קמח מדולל בקצת מים. מבשלים עוד 10-15 דקות לרתיחה חוזרת והסמכה.
כל מנה - 0.5 מנות פחמימה
Comments