top of page

מרק חרירה טבעוני



כ- 12 מנות

 

מה צריך?

1 בצל גדול קצוץ דק   

2 קישואים מגורדים על פומפייה 

סלסלת פטריות קצוצה דק 

4 עגבניות מרוסקות

1 כוס גרגרי חומוס מבושלים 

2 כוסות עדשים ירוקות מבושלות

צרור עלי מנגולד טרי קצוץ ללא גבעול 

צרור עלי פטרוזיליה קצוץ

2 כפות קורנפלור 

1 כוס אטריות למרק לא מבושלות (לא חובה)

תרסיס שמן זית   

כפית כורכום, כפית כמון, מלח, פלפל שחור

להגשה- מעט לימון סחוט


איך מכינים?

בסיר גדול מאדים את הבצל עד שהופך זהוב. מוסיפים את הקישואים ומאדים ביחד 

כ- 3 דקות עד הקישואים מתרככים. מוסיפים את הפטריות הקצוצות ומאדים ביחד. מתבלים בשלב הזה בכורכום וכמון לקבלת צבע ופתיח של טעמים. מוסיפים את העגבניות המרוסקות. גרגרי החמוס והעדשים. מרתיחים. מוסיפים מים לסיר עד למילוי הסיר. מרתיחים מבשלים כ- 20 -25 דקות  אחרי הרתיחה. מוסיפים את עלי המנגולד הקצוצים והפטרוזיליה. מערבבים ומרתיחים שוב. מתבלים במלח, פלפל שחור. מרתיחים שוב. מדללים את 2 כפות הקורנפלור במעט מים  ומוסיפים לסיר. מערבבים ומבשלים על אש נמוכה כ- 45 דקות נוספות.

אם החלטת להוסיף אטריות – בסוף הבישול זורקים את האטריות (לא מבשלות) לסיר  המרק ומבשלים אותן בתוכו עוד כ- 45 דקות.

מגישים בעקרות מרק גדולות. דקה לפני אוכלים  סוחטים מעל הכל מעט לימון טרי. לא חובה אבל מניסיון אל תוותרו.

 

מנה: 1 מנת פחמימה 

Comments


bottom of page