12 מנות
המרק חופשי
מה צריך?
1 בצל גדול קצו 5-6 גבעולי סלרי קצוצים
3 גזרים חתוכים לעיגולים 500 גרם דלעת חתוכה לקוביות 2 עגבניות גדולות מרוסקות על פומפייה צרור עלי מנגול -גבעולים ועלים- קצוצים בנפרד
צרור עלי פטרוזיליה וכוסברה קצוצים
מלח
פלפל שחור
כמון
שן שום תושה
פפריקה מתוקה
כף אבקת מרק בצל
איך מכינים?
בסיר גדול מאדים בצל עד ששקוף. מוסיפים גבעולי סלרי קצוצים ומאדים ביחד. מוסיפים את חלקי הגבעול של המנגולד (החלק הלבן קצוץ). מאדים הכל ביחד עד שמעט שקוף ומתרכך. מוסיפים את הגזר והדלעת ומאדים ביחד כ- 5 דקות. מוסיפים את העגבניות המרוסקות. מוסיפים תבלינים מערבבים. ממלאים את הסיר במים עד לגובה הסיר ומביאים לרתיחה. מוסיפים על עלי המנגולד, פטרוזיליה וכוסברה ומבשלים כ- 45 דקות על אשי נמוכה- בינונית עד שהירקות רכים והמרק מוכן.
Comentarios