10 מנות
מה צריך?
1 ק"ג בשר בקר- כתף
2 כפות קמח / קורנפלור
4 תפוחי אדמה קטנים חתוכים לקוביות
2 גזרים חתוכים לקוביות
2 כוסות שעועית אדומה או לבנה מוכנה (משקית קפואה או שימורים)
בקבוק מחית עגבניות קלה ללא סוכר
2 כפות רסק עגבניות
ממתיק סטוויטנגו – כף
מלח
פלפל שחור
פפריקה מתוקה שום כתוש
תרסיס שמן
איך מכינים?
חותכים את הבשר לקוביות קטנות 3*3 ס"מ. מפזרים עליהן את הקמח וליצירת שכבת ציפוי דקה. מחממים סיר מרק גדול, מרססים את התחתית בתרסיס שמן ומכניסים את הבשר לסיר, סוגרים אותו היטב מכל הכיוונים. מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה והגזר מאדים כ- 3 דקות, מוסיפים את השעועית, רוטב העגבניות והרסק, מערבבים ומביאים לרתיחה, ממלאים את הסיר המים עד שמלא. מביאים לרתיחה. מתבלים ומבשלים על אש נמוכה כ-2.5-3 שעות עד שהבשר רך והמרק מעט מסמיך. באמצע אם יש צורך מוסיפים עוד מים ומתקנים תיבול במידת הצורך
כל מנה = 1 מנת חלבון, 1 מנת פחמימה
Comments