הגרסה האפוייה למתכון האהוב
15 יחידות
מה צריך?
4-5 תפוחי אדמה גדולים פרוסים לפרוסות בעובי 2-3 ס"מ כל אחת )לא לזרוק קצוות/שאריות משתמשים בהם לתחתית הסיר (
לקציצה:
חצי ק"ג בשר טחון רזה
בצל גדול מרוסק על פומפיי ה
צרור פטרוזיליה קצוצ ה
צרור כוסברה קצוצ ה
כפית בהר ט
מלח, פלפ ל
2 שיני שום כתושו ת
רבע כוס סודה/ מים קרי ם
לתחתית הסיר:
2 גזרים חתוכים לרצועו ת
סלרי חתוך
שאריות תפוחי האדמה שפרסנ ו
לרוטב:
1 קופסה רסק עגבניות גדול ה
פפריקה מתוק ה
למי שאוהב חרי ף- 1-2 כפות פלפל - צ'ומה
מל ח
פלפל שחו ר
2 כפות כמון
כף סוכר
מים רותחים 3-4 כוסות לפחות
איך מכינים?
מסדרים בתחתית סיר גדול רצועות גזר, סלרי ושאריות מחיתוך תפוחי האדמה.
בקערה מערבבים טוב טוב את כל חומרי הקציצה במידת הצורך מוסיפים כרבע כוס סודה או מים קרים )מרכך את הבשר(.
לוקחים פרוסה של תפוח אדמה ועושים בה עוד חתך באמצע לצורך המילוי אבל לא עד הסוף. כך שמתקבלת צורת V שאפשר למלא בין שתי פרוסת תפוח האדמה בשר. ממלאים את תפוחי האדמה בבשר. מסדרים את המפרום בסיר אחד ליד השני )רצוי לא לשים אחד על השני( , כדי שזה יצליח צריך בד"כ סיר גדול ושטוח.
מכינים רוטב - בקערה נפרדת מערבבים את רסק העגבניות עם התבלינים ומים רותחים. שופכים את הרוטב על המפרום ומוסיפים מים עד כדי כיסוי תפוחי האד מה.
מביאים לרתיחה על הגז. ומעבירים לתנור לאפייה בחום בינוני 150 - 160 מעלות. כשעתיים- שלוש או עד שמוכן. תפוחי האדמה רכים והרוטב מצטמצם ומסמיך.
לגיוון אפשר למלא גם פרחי כרובי ת- פשוט חותכים כרובית לפרחים ומלאים בשר בין החריצים. מניחים בסיר לצד המפרום.
מנה 2 יחידות: כ- 100 גרם חלבון מהחי, 1 מנה תוספת חמה
Comentários