20 יחידות
מה צריך?
5 דפי בצק פילו
תרסיס שמן בטעם חמאה ( או לגרסה טבעונית תרסיס שמן רגיל)
כוס חלב דל שומן (חלב סויה דל שומן )
2 כפיות חמאה מלוחה (2 כפיות שמן קוקוס נוזלי + קורט מלח)
150 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו (שוקולד פרווה)
כפית תמצית וניל
7 כפות קצפת מוכנה (קצפת צמחית) תבנית שקעים
איך מכינים?
פורסים דף פילו על משטח עבודה, חותכים אותו לארבעה רבעים. מרססים בתרסיס שמן ומקפלים כל רבע ל- 4 כך שמתקבל ריבוע קטן. מניחים את הריבועים בתבנית שקים בצורה כזו שהם מרפדים את התחתית ויש קצת דפנות (תיווצר מעין כוסית). אופים ב- 180 מעלות כ- 10-15 דקות. עד שדפי הפילו זהובים ופריכים. מוציאים ומצננים.
בינתיים ממיסים בזהירות במיקרוגל את החלב, החמאה, השוקולד והוניל עד לקבלת תערובת אחידה. מצננים לפחות שעה כשהתערובת הנוזלית תתייצב אל לא יותר מידי.
יוצקים לכל כוסית כ- 2 כפות שוקולד למילוי. מצננים כשעה נוספת מזליפים על כל כוסית שוקולד ככפית קצפת.
Comments