כ- 75 עוגיות.
מה צריך?
לבצק:
3.5 כוסות קמח תופח
1/3 כוס שמן
2/3 כוס מים
1 ביצה
2 כפות סוכר
200 גרם חמאה רכה
למלית:
1 מיכל ממרח שוקולד השחר או ממרח חלבה או ממרח תמרים או ממרח אחר לטעמכם (כ- 500 גרם)
לקישוט: חצי כוס אבקת סוכר
איך מכינים?
לשים את כל חומרי הבצק פרט לחמאה במיקסר עם וו לישה לבצק אחיד. מוסיפים את החמאה הרכה וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק אחיד. מעבירים לכלי, מכסים ומצננים לפחות שעה.
בקערה מערבבים את כל החומרים היבשים. מוסיפים את הביצים ומערבבים למסה אחידה. מחלקים את הבצק ל- 5 עיגולים שווים ומרדדים על עיגול לעלה בעובי חצי ס"מ.
מורחים על הבצק 2 כפות גדושות של המלית בצורה אחידה. ומגלגלים לרולדה. את הרולדה המוכנה ממשיכים לגלגל על משטח העבודה כדי להאריך אותה. צריך להגיע לרולדה כמעט כפולה בגודל מזו המקורית צרה ודקה יותר.
חוזרים על הפעולה עם כל העיגולים. 5 רולדות דקות וארוכות.
מסדרים את הרולדות בתבנית מרופדת בנייר אפייה. ובעזרת סכין חדה פורסים אותן עד לפני האפייה ל- 15 עוגיות כל אחת (אין צורך להפריד אחת מהשנייה- להשאיר בתבנית מסודרות כרולדה חתוכה). אל תוותרו על השלב הזה כי אחרי האפייה בשל עדינות העוגיות מאוד קשה לפרוס אותן והן מתפרקות.
אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ- 10-12 דקות. הן יוצאות מהתנור בצבע חום זהוב עדין. היזהרו מאפיית יתר.
מצננים מעט. חותכים את העוגיות שוב, הפעם להפרדה מלאה ומפרזים אבקת סוכר.
Comments