12 מאפינס
מה צריך?
1.5 כוסות קמח רגיל ( אפשר לשלב גם חצי – חצי קמח רגיל וקמח מלא או שיפון )
1 שקית אבקת אפיה
1/4 כפית מלח1 ביצה
1 גביע יוגורט טבעי 0% שומן 200 מ”ל
1/2 כוס סוכר
1 כוס רסק תפוחים ללא תוספת סוכר
1 כפית תמצית וניל
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית ג’ינג’ר טחון (לא חובה)
קורט ציפורן טחון (לא חובה)
1 כף ממרח לוטוס
3 גזרים בינוניים מגורדים דק ( בערך 1.5-2 כוסות)
תרסיס שמן
תבנית מאפינס
איך מכינים?
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
בקערה מערבבים את הקמח, אבקת אפיה, מלח.
בקערה נוספת טורפים את הביצה עם היוגורט, הסוכר, רסק התפוחים, תמצית הוניל, תבלינים וממרח הלוטוס לתערובת אחידה.
מאחדים את 2 התערובות למסה אחידה ומקפלים פנימה את הגזר.
מרססים בתרסיס שמן תבנית מאפינס ומחלקים את הבלילה לשקעים.
אופים בחום של 180 מעלות 15-20 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים. מצננים ומוציאים מהתבנית.
להגשה אפשר לפזר מעל מעט אבקת סוכר.
לגיוון והעשרה – אפשר להוסיף לבלילה, צימוקים, חמוציות, אגוזי מלך קצוצים, פקאנים קצוצים וכו’
Comments