top of page

מאפה פילו פסטו תרד ופטה

8 מנות 




מה צריך? 

4 דפי פילו 

4 כפות ממרח פסטו

400 גרם עלי תרד חלוטים וסחוטים מנוזלים

200 גרם גבינה בולגרית 5% שומן 

לגרסה טבעונית- פטה בסגנון יווני טבעוני






איך מכינים? 



על משטח עובדה פורסים דף פילו מרססים בתרסיס שמן. עליו עוד דף ומרססים וכך את יתר הדפים. חותכים מכל צד את הדף באלכסונים ליצירת רצועות שיאפשרו אחר כך לסגור את הבצק כמו מניפה. כך שמתקבל דך פילו ששני הצדדים שלו חתוכים לרצועות והאמצע שלם

מורחים במרכז על כשליש מהדף את ממרח הפסטו, מעליו מסדרים תרד 

מעליהם מסדרים את הגבינה. 

סוגרים את הפילו בצורת קליעת צמה כך שכל פעם מקפלים צד אחד של המאפה עד להשלמת קבלת צמה קלועה בסוף. מרססים בתרסיס שמן, מפזרים מעל מעט שומשום ואופים בחום של 180 מעלות עד שהבצק פריך ושחום. 



כל מנה: 1 מנת פחמימה, 0.5 שומן, 1/4 חלבון 


Comments


bottom of page