top of page

מאפה חצ'פורי פילו גבינות




 

6 יחידות

מה צריך? 

6 דפי פילו מופשרים 

גביע קוטג 5 % שומן 

180 גרם פטה 5% 

מלח גס 

6 ביצים 

כף שומשום לקישוט- לא חובה 

 


איך מכינים ?

מסדרים דף פילו על משטח עבודה , מרססים בתרסיס שמן ויוצרים ממנו מעין 

סירה שהיא הבסיס לחצ'פורי. אפשר ע"י קיפול הקצוות אחת לקראת השני או 

פשוט "לקווצ'ץ'' אותם. מרססים כל סירה מסדרים בא כף קוטב ומעל בולגרית. 

מורחים אותה כך שייוצר שקע לביצה. לתוך השקע "יוצקים" ביצה )לחלבון יש 

נטייה לגלוש החוצה- אפשר להפריד את הביצה ולתוך השקע לצקת את 

החלמון בלבד ומסביב לסדר בעדינות את החלבון( 

מרססים בתרסיס שמן, מעל מפזרים מעט מלח גס ושומשום ואופים בתנור 

שחומם מראש ל- 180 מעלות עד שבצק הפילו שחום ופריך והביצה מוכנה 

כל יחידה: 1 מנת פחמימה, 1 מנת חלבון 

Comments


bottom of page