top of page

מאפה "גוזלמה" במילוי תרד ופטה

6 יחידות  




מה צריך? 

לבצק: 

200 גרם קמח תופח

100 גרם יוגורט פרו טבעי 0% שומן 

1/2 כוס  מים 

כפית אבקת אפייה כשר לפסח

קורט מלח

פירורי קמח מצה לרידוד


למלית: 

400 גרם עלי תרד חלוטים

200 גרם גבינתה פטה 5% 

איך מכינים? 


לשים בקערה את חומרי הבצק לכדור בצק אחיד. מצננים כחצי שעה. מחלקים את הכדור ל- 6 כדורים קטנים. מרדדים על משטח עבודה כל כדור ל"פיתה" שטוחה עגולה. אם הבצק דביק מידי אפשר לפזר על משטח העבודה מעט פירורי קמח מצה. בחלק התחתון של כל עיגול בצק מניחים כף עלי תרד + קוביית פטה מפוררת. סוגרים לחצי עיגול. 

מחממים מחבת איכותית טובה  שתיהיה חמה ממש. ומניחים עליה את המאפה. מורידים  את האש ונותנים להיצלות מצד אחד על חום נמוך.  כשצד אחד מוכן הופכים לצד שני. מורידים כששני הצדדים מוכנים. אל תמהרו להסיר מהאש הבצק צריך להיאפות משני הצדדים. חום נמוך ולבדוק מידי פעם. 


כל יחידה: 1.5 מנות פחמימה , 0.5 מנת חלבון 

Commenti


bottom of page