6 מנות
מה צריך?
4 בצלים לבן פרוסים לשמיניות
4 בצלים סגולים פרוסים לשמיניות
4 ביצים
1 מיכל שמנת סויה 5% שומן
200 גרם גבינה בולגרית 5% שומן
1 כף קמח
3 אצבעות גבינת מוצרלה 20% שומן
1 כפית שום
מלח, פלפל
1 כף חומץ בלסמי
תרסיס שמן בטעם חמאה.
6 דפי פילו מופשרים
איך מכינים ?
מחממים תנור גריל ל- 180 מעלות. מסדרים את הבצלים הפרוסים בתבנית על נייר אפייה, מרססים אותם בתרסיס שמן ומתבלים במלח, פלפל וכף חומץ בלסמי אופים את הבצלים עד להשחמה. כ- 20 דקות. באמצע הופכים אותם שיקבלו צבע יפה משני הצדדים. מצננים.
מרססים דף פילו בתרסיס שמן בטעם חמאה, מקפלים אותו לארבע ומסדרים בתוך תבנית הפאי כך שיהיה בסיס לקיש.
מסדרים את הבצלים בתוך הקיש, ומעליהם מפזרים כ- 30 גרם גבינה בולגרית
טורפים ביחד בקערה את השמנת הביצים הקמח והשום לבלילה אחידה ומוזגים לתוך הקיש עד לגובה הירקות, מפזרים מעל כל קיש כ- 10 גרם גבינת מוצרלה. חוזרים על הפעולות להכנת 6 קישים אישיים.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 20-30 דקות או עד שהמאפה שחום הבצק פריך
כ ל יחידה: 2 מנות פחמימה, 1 מנת חלבון, 1 מנת שומן
Comments