top of page

לחם כוסמין מלא

2 כיכרות לחם 




מה צריך?


480 גרם מים (2 כוסות)

כף סילאן טבעי

2 כפות שמרים יבשים 

600 גרם קמח כוסמין

כפית מלח


​תוספות אפשריות(לא חובה): 

גרעינים שונים לקישוט: שומשום, קצח, גרעיני דלעת, 

פשתן, גרעיניה חמניה וכו' 

תוספות בתוך הלחם: 

זיתים קצוצים, עגבניות מיובשות, גרעינים וכו'. 



איך מכינים?


בקערת המיקסר  לשים את כל החומרים פרט למים. 

מוסיפים את המים בהדרגה וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק אחיד. הבצק יהיה מעט דביק זה בסדר.

מעבירים את הבצק לקערת התפחה. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים לפחות שעה. 

מוציאים מקערת ההתפחה לשים מעט את הבצק ומוסיפים לתוכו את התוספות לפי הטעם. 

מחלקים את הבצק ל- 2. מרדדים כל חצי לעלה בעובי 1 ס"מ ומגלגלים ל"רולדה" בגודל  תבנית האפייה או לצורה דומה לבאגט. מניחים על תבנית אפיה.  

מתפיחים שוב להכפלת הנפח.

מחממים תנור ל 180 מעלות

מפזרים מעט קמח מעל הלחם ותוספות לקישוט וחורצים לפני הכניסה לתנור.

אופים כ- 30 דקות עד שהלחם פריך מבחוץ ובנקישה נשמע רעש חלול.


מצננים ואז פורסים. אפשר להקפיא אחרי פריסה.


כל כיכר לחם מחלקים ל- 15 פרוסות- פרוסה = 1 מנת פחמימה 

Comments


bottom of page