top of page

גזר צלוי ובצל סגול- סלט חם/קר

8 מנות



מה צריך? 


8 גזרים חתוכים לרבעים או שמיניות לאורך 

4 בצלים אדומים גדולים חתוכים לפרוסות 

תרסיס שמן 

מלח גס 



לרוטב: 

1 כף חומץ בן יין 

1 כף שמן זית 

1 כפית גרידת תפוז 

1/2 כוס מיץ סחוט מתפוז טרי 

חצי כוס עשבתי תיבול- פטרוזיליה כוסברה 

מלח גס, צי’לי גרוס 


איך מכינים?


מחממים תנור ל180 מעלות. מסדרים את הגזר על תבנית ואת הבצלים על תבנית נוספת  מתבלים את הגזר והבצל- מרססים בתרסיס שמן, מפזרים מעל מלח גס. צולים עד שהגזר כמעט מתרכך והבצל חרוך מעט, כ- 20 - 30 דקות.


בינתיים, בקערה קטנה, טורפים יחד חומץ, שמן,  גרידת תפוז ומיץ, 1/4 כפית מלח.  יוצקים את הרוטב על הירקות  ומקשטים לפני הגשה בעלי כוסברה או פטרוזיליה.


מנה חופשית  פסח

Comentarios


bottom of page