top of page

בריסקט בבישול ארוך עם ירקות שורש

10 מנות 

כל מנה: 100 גרם  בקר + ירקות שורש = מנת חלבון + מנת שומן 



מה צריך? 

נתח בריסקט 1.5-2 ק"ג 

10 בצלי שאלוט 

2 גזרים גדולים חתוכים לעיגולים

שורש סלרי חתוך לקוביות 

4-5 שיני שום שלמות 

צרור עשבי תיבול- מרווה, רוזמרין, טימין 

2 כפות שמן זית 

מלח גס, פלפל שחור 

2 כפות סילאן 

בקבוק מחית עגבניות ללא סוכר

2-3 כוסות מים 




איך מכינים? 

בסיר גדול חסין חום מחממים שמן זית, צורבים את הבשר מכל הצדדים לסגירה. מוציאים את הבשר לנוח מעט ומוסיפים לאותו הסיר את הירקות. מאדים את הירקות מעט ומחזירים את הבשר. מסדרים את הנתח בין הירקות. מוסיפים לסיר את מחית העגבניות וכל התבלינים ומכסים במים עד כדי כיסוי הבשר. מביאים לרתיחה על הגז, מכסים ומכניסים את הסיר לתנור ל 3-4 שעות (או יותר- אפשר גם לילה) בחום של 150 מעלות עד שהבשר רך בנעיצת מזלג והנוזלים התאדו.

Comments


bottom of page