top of page

בראוניז שוקולד עם טוויסט

16 בראוניז בינוניים או 20 קטנים. 



מה צריך?

לבצק: 

4 יחידות תמד מג'הול

3/4 כוס מים חמים

100 גרם רסק תפוחים

1 כפית תמצית וניל

כוס קמח כוסמין מלא / קמח "כרגיל" ללא גלוטן 

1/3 כוס אבקת קקאו

ממתיק מלאכותי השווה בכמות ל- 1/4 כוס סוכר

כף אבקת אפייה / אבקת אפייה ללא גלוטן 

קורט מלח

1 כוס קישואים מגורדים דק דק ( ממש כמו רסק בערך קישוא 1 גדול)

50 גרם אגוזי מלך קצוצים גס 

לציפוי: 50 גרם שוקולד מריר פרווה

3 כפות חלב סויה או שקדים 

1 כף חמאת בוטנים טבעית 

איך מכינים?

  1. מחממים תנור ל- 170 מעלות.

  2. מגלענים את התמרים ומשרים אותם בכוס המים החמים כ- 20 דקות.

  3. במעבד מזון מעבדים את התמרים, המים, רסק התפוחים ותמצית הוניל לקבלת מחית אחידה. תתקבל תערובת דיי נוזלית.

  4. בקערה נפרדת מנפים את הקמח, הקקאו, הממתיק, אבקת האפייה והמלח.

  5. מקפלים בעדינות את התערובת הנוזלית לתוך תערובת היבשים עד לאיחוד. 

  6. מקפלים פנימה את הקישואים והאגוזים ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה. 

  7. יוצקים את התערובת לתבנית מרובעת (20*20) מרופדת בנייר אפייה. אופים בתנור כ- 15-20 דקות. עד שמתייצב בדפנות ומעט רך במרכז. מצננים. 

  8. בינתיים מכינים את הציפוי- ממיסים את כל חומרי הציפוי במיקרו עד לאיחוד. מורחים על הבראוניז. 

  9. פורסים ל- 16 או 20 קוביות

Comments


bottom of page