top of page

בצל ממולא





 10 מנות (כ- 20 בצלים ממולאים) 

מה צריך?

3 בצלים לבנים גדולים 

500 גרם טחון מהצומח או בשר בקר טחון רזה 

1 בצל קטן קצוץ דק

2 גזרים מגורדים על פומפייה

צרור עלי פטרוזיליה 

שום כתוש, מלח, פלפל, בהרט 

 

לרוטב:

4 כפות סילאן

4 כפות רכז רימונים 

מלח, פלפל, בהרט 

 

לקישוט- אגוזי מלך קצוצים


איך מכינים?

קולפים את 3 הבצלים הגדולים, חורצים כל בצל עד האמצע בצד אחד. מכניסים לסיר עם מים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ- 30 דקות עד שהבצל מתרכך. מצננים. 

בקערה מערבבים למלית- טחון, גזר, בצל, פטרוזיליה ואת התבלינים. לשים מעט לאיחוד. 

כשהבצל התקרר מקלפים בזהירות שכבה שכבה שלו לקבלת עלים למילוי. את שאריות הבצל שנשאר ולא ניתן למלא קוצצים ומשתמשים בהם כבסיס לסיר. ממלאים כל "עלה" בצל במעט תערובת בשר. ומניחים בסיר כשהפתח כלפי מטה. מכסים את הבצלים במים ומפרזים מעל- תבלינים ו- 2 כפות סילאן + 2 כפות רכז רימונים. מביאים לרתיחה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות מכוסה בנייר כסף כ- 30 דקות. מסירים את נייר הכסף, מרטיבים מעט את הבצלים בנוזלים, ומעל הבצלים מזלפים את 2 הכפות הנותרות של הסילאן ורכז הרימונים. מחזירים לתנור ללא כיסוי

 כדי שהנוזלים יצטמצמו כמעט כולם והבשל ייתקרמל. 


2 בצלים= חצי מנת חלבון, חצי פינוק

Comments


bottom of page