top of page

בישקוטי שוקולד ושקדים

60 עוגיות 



מה צריך? 

2 כוסות קמח 

50 גרם קקאו 

אבקת אפיה שקית

קורט מלח 

חצי כוס ממתיק מלאכותי סוויטנגו או חצי כוס סוכר 

כף קפה מגורען מומסת ברבע כוס מים רותחים 

3  ביצים 

2 כפות טחינה גולמית 

תמצית וניל 

100 גרם שקדים פרוסים/ אגוז מלך קצוץ

50 גרם צימוקים/ חמוציות ללא תוספת סוכר 


תבנית מרובעת 20*20 


איך מכינים? 

מחממים תנור ל- 180 מעלות.  בקערה מערבבים את כל החומרים היבשים. מוסיפים את הביצים, הקפה, הטחינה ותמצית הוניל ומערבבים למסה אחידה. מוסיפים את האגוזים והפירות היבשים ומאחדים.  מעבירים את התערובת לתבנית מרובעת מרופדת בנייר אפיה. משטחים אותה באופן אחיד ומכסי בנייר אפייה נוסף. אופים כ- 20-25 דקות עד שמתייצב ומזהיב. מצננים. 

כדי לקבל עוגיות חותכים את ה"עוגה" שהתקבלה ל- 3 רצועות שווה. וכל רצועה חותכים ל- 20 עוגיות בעובי של כחצי ס"מ. ומסדרים אותן על תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה. מורידים את חום התנור ל- 150 מעלות ומייבשים בתנור עוד – 15 דקות עד שהעוגיות יבשות ופריכות. שימו לב לא לייבש יותר מידי- העוגיות עוד מתקשות אחרי ההתקררות.


ללא סוכר = 3 עוגיות = פינוק יומי 

 עם סוכר = 2 עוגיות = פינוק יומי 

Comments


bottom of page