תבנית פיירקס בינונית – 6 מנות
מה צריך?
6 דפי פילו
תרסיס שמן
1 ביצה טרופה בחצי כוס חלב דל שומן 1%
1 חבילת גבינת טוב טעם 3% שומן
200 גרם גבינה בולגרית/פטה 5% שומן
100 גרם גבינה צהובה 9% שומן
איך מכינים?
מחממים תנור ל- 180 מעלות
מניחים דף פילו על משטח עבודה. מרססים בתרסיס שמן ומסדרים בתבנית כבסיס. חוזרים על אותה פעולה עם דף נוסף.
מערבבים את כל הגבינות למלית אחידה
מסדרים על הדפים באופן שווה חצי ממלית הגבינות
לוקחים 2 דפי פילו נוספים וטובלים אותם בביצה עם החלב שיספגו את הנוזלים. מניחים אותם בצורה חופשית מעל הגבינות. מסדרים את המחצית השנייה של הגבינות על דפי הפילו בצורה אחידה.
פורסים דף פילו נוסף על משטח עבודה מרססים אותו בתרסיס שמן ומניחים מעל הגבינות. מהדקים את הקצוות כך שתיווצר מעיל מעטפת מעל הגבינות. חוזרים על הפעולה עם הדף האחרון
בעזרת סכין חדה חותכים את הבורקס כבר עכשיו בתוך התבנית ל- 6 מנות. אופים בתנור שחומם מראש עד שהחלק העליון פריך ושחום כ- 20-25 דקות
כל מנה: 0.5 מנת פחמימה, 0.5 מנת חלבון
Comments