top of page

בורקס מים

תבנית פיירקס בינונית – 6 מנות



מה צריך? 

6  דפי פילו 

 תרסיס שמן

1  ביצה טרופה בחצי כוס חלב דל שומן 1% 

1  חבילת גבינת טוב טעם 3% שומן 

200  גרם גבינה בולגרית/פטה 5% שומן 

100 גרם גבינה צהובה 9% שומן


איך מכינים?

  •  מחממים תנור ל- 180 מעלות

  • מניחים דף פילו על משטח עבודה. מרססים בתרסיס שמן ומסדרים בתבנית כבסיס. חוזרים על אותה פעולה עם דף נוסף. 

  • מערבבים את כל הגבינות למלית אחידה

  • מסדרים על הדפים באופן שווה חצי ממלית הגבינות

  • לוקחים 2 דפי פילו נוספים וטובלים אותם בביצה עם החלב שיספגו את הנוזלים. מניחים אותם בצורה חופשית מעל הגבינות. מסדרים את המחצית השנייה של הגבינות על דפי הפילו בצורה אחידה.

  • פורסים דף פילו נוסף על משטח עבודה מרססים אותו בתרסיס שמן ומניחים מעל הגבינות. מהדקים את הקצוות כך שתיווצר מעיל מעטפת מעל הגבינות. חוזרים על הפעולה עם הדף האחרון

  • בעזרת סכין חדה חותכים את הבורקס כבר עכשיו בתוך התבנית ל- 6 מנות. אופים בתנור שחומם מראש עד שהחלק העליון פריך ושחום כ- 20-25 דקות


כל מנה:  0.5  מנת פחמימה, 0.5 מנת חלבון 

Comments


bottom of page