ארטישוק ממולא- בקר או טחון מהצומח
- טוויסט בחשיבה
- 30 במרץ
- זמן קריאה 1 דקות
18 יחידות ארטישוק
כל מנה : 1 יחידות ארטישוק:
0.3 חלבון, 0.3 פחמימה, 0.3 שומן

מה צריך?
לארטישוק:
18 יחידות ארטישוק מופשר
לקציצות:
600 גרם בשר טחון/ טחון מהצומח
1 בצל קמגורד | צרור עלי פטרוזיליה קצוצים
4 כפות אבקת שקדים
ביצה - לגרסה טבעונית בלי ביצה
מלח, פלפל, בהרט
לרוטב:
בצל קצוץ | שאריות של ארטישוק קפוא חתוך לרצועות
3 גבעולי סלרי קצוצים | צרור עלי פטרוזיליה קצוצה
מלח, פלפל שחור, כפית כורכום, כפית כמון, מיץ מחצי לימון סחוט
1 כוס אפונה טרייה מופשרת או משימורים
2 כפות קורנפלור מדוללות במעט מים
איך מכינים?
בקערה גדולה מערבבים את כל חומרי הקציצות למלית אחידה. ממלאים כל תחתית ארטישוק במלית בשר. מניחים בצד ומכינים רוטב.
במקביל מאדים בסיר גדול בצל עד ששקוף, מוסיפים שאריות ארטישוק, סלרי עלי פטרוזיליה ומאדים ביחד. מוסיפים 3-4 כוסות מים, מביאים לרתיחה ומתבלים. מסדרים בין הירקות את לבבות הארטישוק- הנוזלים צריכים להגיע ל2/3 גובה הארטישוק. אם חסר מים להוסיף מים רותחים. מכסים את הסיר ומבשלים כ-45 דקות. מידי פעם מסירים את המכסה ומרטיבים בעזרת כף את הארטישוקים ברוטב
כשהכול מוכן מוסיפים את האפונה ומבשלים עוד 5 דקות ביחד לרתיחה חוזרת.
אם הרוטב נוזלי מידי להסמכת הרוטב- מוסיפים את הקורנפלור המדולל.
Comentários