top of page

אצבעות פילו במילוי תרד וגבינה

12 מנות 



מה צריך? 

6 דפי פילו מופשרים 

1 בצל גדול חתוך לרצועות ומאודה 

שקית עלי תרד מופשרת ומסוננת מנוזלים 

250 גרם גבינת שמנת טבעית 5% שומן 

200 גרם פטה 5% 

מלח, מעט אגוז מוסקט 

פלפל שחור, שום כתו ב 

לקישו ט- שומשום או 3 גרם פרמז'ן מגורדת. 

 


איך מכינים ?

מערבבים את הבצל המאודה עם התרד, הגבינות והתלבינם בקערה. פורסים 

דף פילו על משטח עבודה, מרססים בתרסיס שמן ושמין בקצה 2-3 כפות 

מהמלית. מגלגלים את הדף לגליל, מרססים בתרסיס שמן וחותכים לאצבעות 

באורך 3-4 ס"מ. מסדרים את "האצבעות" בתבנית חסינת חום כשהן "עומדות" 

עם הפתח למעלה וצפופות אחת לשנייה. חוזרים על הפעולה עם כל הדפים 

וכל המלית. בסוף מרססים שוב הכל בתרסיס שמן. אפשר לפזר מעל שומשום 

לקישוט או 3- גרם פרמז'ן מגורדת. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות 

כ- 30- 40 דקות עד שבצק הפלו פריך ושחום. 

כל מנה : 1 מנת פחמימה , 0.5 חלבון 

Comments


bottom of page