top of page

ניוקי ריקוטה איטלקי (נודי)

4 מנות (20 ניוקי)



מה צריך?

לניוקי

400 גרם תרד טרי - חלוט וסחוט מנוזלים

200 גרם ריקוטה פרסקה

4 כפות קמח

40 גרם גבינת פרמז'ן מגורדת

ביצה

מלח

פלפל שחור

אגוז מוסקט


לרוטב עגבניות

בקבוק מחית עגבניות קלה

כפית שמן

מלח

פלפל

שן שום

עלי בזיליקום


איך מכינים?

לניקוי: חולטים את עלי התרד, מצננים סוחטים היטב מכל הנוזלים וחותכים אותם. כשהתרד מוכן מערבבים אותו עם יתר הרכיבים לקבלת תערובת אחידה. התערובת דביקה וזה תקין. מרתיחים מים בסיר גדול עם מעט מלח. בעזרת ידיים רטובות יוצרים כדורי ניוקי קטנים (הרטיבו את הידיים כל פעם נסו לא להוסיף קמח לתערובת) , כשהמים רותחים מכניסים את כדורי הניוקי לסיר לבישול. מערבבים מידי פעם, הכדורים מוכbים כ- 10 דקות אחרי שצפו על פני המים.

לרוטב: בינתיים מכינים רוטב -מחממים מחבת עם כפית שמן ומקפיצים לדקה את שן השום, מוסיפים את רוטב העגבניות, מביאים לרתיחה , מתבלים במלח , פלפל . כשהרוטב רותח מוסיפים את כדורי הניוקי לרוטב ומביאים לרתיחה ביחד. מתקנים טעמים ומוסיפים עלי בזיליקום לפני הגשה.


כל מנה 5 יחידות ניוקי - 0.5 מנת חלבון, 0.5 פחמימה, 0.5 שומן

Comments


 כל הזכיות שמורות לשירי חפץ ורוית אפרתי - טוויסט בחשיבה 2023© 
www.thinkingtwist.co.il

bottom of page