top of page

לזניה פטריות

הכנת פיירקס לזניה 8 מנות בינוניות או 6 גדולות



מה צריך?

2 חצילים גדולים פרוסים לרצועות4 קישואים גדולים פרוסים לרצועות2 בצל גדול קצוץ דק2 סלסלות פטריות מרינה קצוצות1 סלסלת פטריות שימג'י מרינה  קצוצות2 שיני שום כתושות2 -3 כפות קמח2 כוסות חלב  דל שומן  (אם אתם לא שומרים אפשר להחליף את החלב בשמנת לבישול 15%)מלח, פלפל, מעט עלי תימין

100 גרם עלי לאזניה250 גרם גבינה לבנה3% שומן200 גרם גבינה בולגרית 3% שומן מגורדתתרסיס שמן

30 גרם גבינת פרמז'ן או מוצרלה לקישוט

 

 

 

 

 

איך מכינים?

  1. מחממים תנור אפייה ל- 180 מעלות. מסדרים את החצילים והקישואים בתבנית  עם נייר אפייה. מרססים בתרסיס שמן ואופים עד שהם מזהיבים קלות ומתרככים. מצננים.

  2. בינתיים מאדים את הבצל הקצוץ במחבת עם תרסיס שמן, כשהוא שקוף מוסיפים את כל הפטריות  ומאדים עד שהן מוכנות, מוסיפים שום כתוש ומתבלים.

  3. להכנת הרוטב מוסיפים לפטריות המוכנות  2 כפות קמח ומערבבים,  מוסיפים את החלב (או השמנת) ומבשלים ביחד עד שהרוטב מסמיך מעט. אם הרוטב דליל אפשר להוסיף כף קמח. בודקים טעמים, מתקנים לפי הצורך.

  4. מערבבים בקערה נפרדת את שתי הגבינות לתערובת אחידה.

  5. להרכבת הלזניה מפזרים כף מהרוטב בתחתית פיירקס חסין חום, מעליו מסדרים שכבות לפי הסדר – דפי לזניה, רוטב, חצילים, גבינה, קישואים, רוטב. חוזרים על הפעולה עוד פעם או פעמיים בהתאם לכמות  שיש לכם (צריך להספיק ל- 3 קומות). מסיימים ברוטב. חשוב שהרוטב בסיום יכסה את כל דפי הלזניה שלא יתייבשו באפייה.

  6. מגרדים למעלה את הפרמז'ן .

  7. מכסים בנייר אלומיניום ואופים בחום של 180 מעלות כ- 40 דקות. מורידים את נייר הכסף ואופים עוד 10 דקות נוספות להקרמת השכבה העליונה.

Коментарі


 כל הזכיות שמורות לשירי חפץ ורוית אפרתי - טוויסט בחשיבה 2023© 
www.thinkingtwist.co.il

bottom of page